Spelers Anderlecht staan deel salaris af door coronaproblematiek

24 maart 2020, 08:00

De spelers van Anderlecht tonen begrip voor hun werkgever. De voetballers zijn namelijk bereid om een deel van hun salaris af te staan, zo laat Anderlecht bij monde van directeur Karel Van Eetveld weten. Het personeel van de Belgische topclub zit momenteel thuis.

Zij zijn op dit moment werkeloos. "Dat hadden we met de spelers ook kunnen doen, maar dat houdt enkele risico's in", zegt Van Eetveld tegen Sporza. "Daarom kiezen we ervoor dat ze tijdelijk een niet onbelangrijk deel van hun loon inleveren. Ik ben heel blij dat de solidariteit ook bij de spelers groot is. Zij beseffen ook hoe ernstig de situatie is en ze zijn onder de indruk van de solidariteit die de rest van het personeel toont. De rol van Vincent (Kompany, red.) is hierin ook cruciaal. Hij staat tussen de spelers en kan hen rechtstreeks aanspreken."

Vanwege de spelers hoopt Anderlecht nu extra geld in de club te houden. Dat is, in crisistijd, zeer goed nieuws voor de Belgische club. "Met deze maatregelen besparen we toch minstens een paar miljoen euro", aldus de directeur van de club van Michel Vlap.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen