Coaches De Jong en Snoei zouden promotie begrijpen

24 maart 2020, 08:41

Omdat het kabinet het samenscholingsverbod heeft verlengd tot 1 juni, zijn de Eredivisie en de Eerste Divisie in het geding gekomen. Vandaag (dinsdag) vindt er een overleg plaats tussen de KNVB en de clubs over het vervolg van de competities. Henk de Jong van SC Cambuur zou het logisch vinden als zijn club nu promoveert naar de Eredivisie.

Cambuur staat bovenaan in de Eerste Divisie en er zou een scenario kunnen plaatsvinden waarbij Cambuur en De Graafschap promoveren. In dat geval blijven RKC Waalwijk en ADO Den Haag in de Eredivisie, waardoor die competitie volgend seizoen twintig teams zou tellen. "Het is heel jammer dat er in dat scenario geen kampioenschap wordt vergeven, maar wat er allemaal om ons heen gebeurt, is veel belangrijker", zegt Cambuur-trainer De Jong tegen De Telegraaf. "Maar als wij hierdoor zouden promoveren, vind ik dat honderd procent terecht. We staan elf punten voor op de nummer drie."

Ook Mike Snoei zou met De Graafschap dan dus promoveren, al is het nog allerminst zeker wat er besloten zal worden. "Ik kan me zo'n soort scenario voorstellen, wanneer je eerlijk en transparant wil overkomen", zegt Snoei. Hij staat met zijn ploeg tweede, een plaats die aan het einde van het seizoen ook recht geeft op promotie. "Niet de leukste manier, zeker gezien de gezondheidssituatie, maar het lijkt wel het meest realistische."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen