Vitesse
0 – 0
AZ

"Ik heb jongens aan de lijn gehad die niet durven te voetballen"

24 maart 2020 – Binnen de selectie van Fortuna Sittard bestaan twijfels en onzekerheid. Aanleiding zijn de aangescherpte kabinetsmaatregelen die niet voor het betaald voetbal blijken te gelden. "Ik heb jongens aan de lijn gehad die zeggen dat ze niet durven te voetballen", zegt Fortuna-trainer Sjors Ultee.

"Ik heb jongens aan de lijn gehad die niet durven te voetballen"

"Ze snappen het niet; in Nederland moeten we allemaal anderhalve meter afstand houden om risico's uit te sluiten, maar wij moeten straks wel gewoon weer gaan voetballen?", vertelt Ultee aan Voetbal International. "Het is niet zozeer dat ze bang zijn voor hun eigen gezondheid. Meer om hun vriendin, moeder of andere mensen in hun omgeving te besmetten."

Lees ook: nieuw contract lonkt voor Ultee als trainer Fortuna

Het beleid is ook krom, constateert Ultee. "Op 30 mei mag je niet op elkaars verjaardag komen, maar wij gaan op 6 april wel weer het trainingsveld op... Maar, en dat leg ik die spelers ook uit, de KNVB neemt gewoon wat langer de tijd om in overleg met het RIVM een standpunt te bepalen. Persoonlijk ben ik er echt niet bang voor dat zij onverantwoorde keuzes gaan maken en dat wij als voetballers of trainers straks stelling moeten gaan nemen."

Eredivisie

gerelateerd