Complete chaos bij club van Vreven en Hupperts

24 maart 2020 – Sporting Lokeren staat in lichterlaaie. Het faillissement van de Belgische club, waar Stijn Vreven als trainer aan het roer staat, komt steeds dichterbij. Onderhandelingen met een buitenlandse investeerder zijn mislukt, meldt voorzitter Louis de Vries. Fans zijn het al langer beu en hopen met behulp van lokale investeerders op een doorstart.

Complete chaos bij club van Vreven en Hupperts

"De buitenlandse kandidaat-investeerder heeft besloten de onderhandelingen stop te zetten. Wij overleggen met de bewindvoerder voor de volgende stappen", laat De Vries weten aan Het Laatste Nieuws. Ondertussen zijn de spelers, waaronder Guus Hupperts, de staf en medewerkers op tijdelijke werkloosheid gezet. Daarmee hebben ze recht op een sociale uitkering. Spelers werden overigens maanden al niet meer betaald. Ook opvallend: het personeel kan het stadion niet meer naar binnen. De toegangsbadges zijn afgenomen. Alleen de conciërge kan het stadion nog betreden.

Lokeren bouwde alleen dit seizoen al vier à vijf miljoen aan schulden op bij voornamelijk leveranciers en het personeel. Daarnaast presteert Lokeren sportief ook dramatisch. De ploeg van Vreven staat stijf onderaan en is degradatie op sportieve gronden naar het amateurniveau heel dichtbij.

Lees ook: Lokeren krijgt dankzij corona extra tijd om bankroet te voorkomen

Voor de achterban kwam de afgeketste deal niet als een verrassing. "Door de eerdere ervaringen met gemaakte beloftes en gestelde vooruitzichten, hadden we onze hoop voor een Lokerse toekomst hier ook niet op gevestigd", aldus Dirk Bossers van het Collectief Wit-Zwart-Geel. "We werken onverstoord verder aan een alternatieve toekomst en gaan daar vandaag gewoon mee door. De contacten met de verschillende lokale partijen en de stad zijn volop gaande."

Eredivisie

gerelateerd