Mogelijkheden om seizoen te verlengen, bal ligt bij FIFA

24 maart 2020, 23:26   Bijgewerkt: 25 maart 2020, 08:26

Er bestaan mogelijkheden om het seizoen na 30 juni door te laten lopen. De FIFA moet hiervoor het initiatief nemen, stelt VVCS-directeur Louis Everard. "De FIFA zal dit moeilijk kunnen verplichten, maar kan via een tijdelijke aanpassing in de regelgeving wel faciliteren dat de mogelijkheid er komt", aldus Everard.

"Ik begrijp heel goed dat clubs in het kader van de schade beperken het uitspelen van de competitie heilig verklaren", zegt de baas van de spelersvakbond tegen Voetbal International. "Je kan dit niet per land gaan regelen, want dan wordt het een chaos. Uiteindelijk zullen de kalenders ongeveer gelijk moeten lopen en ook de transferwindow zal dan moeten opschuiven."

Lees ook: KNVB geeft hoop om seizoen af te maken nog absoluut niet op

ProProf, de andere Nederlandse spelersvakbond, benadrukt dat clubs spelers niet kunnen verplichten langer in dienst te blijven. "Wat wél zou kunnen, is een herenakkoord. Zo gaat het ook vaak als een speler in de zomer wordt verkocht. Die traint dan in juni al mee met zijn nieuwe club, terwijl hij nog tot 1 juli bij zijn oude club onder contract staat", geeft directeur Ko Andriessen aan. "Het is niet verboden creatief te zijn. Dit kan echter alleen als clubs en spelers dat samen afspreken. De FIFA kan dat nooit bindend opleggen."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen