Wolfsburg hervat training: "We hielden zoveel mogelijk afstand"

25 maart 2020, 00:00

VfL Wolfsburg baarde opzien door gisteren (maandag) als een van de eerste clubs de training te hervatten. Al is trainen een groot woord, stelt doelman Koen Casteels. "Je moet je er niet te veel van voorstellen", aldus de ploeggenoot van Wout Weghorst.

"Gisterochtend zijn we samengekomen in een heel grote ruimte op de business lounge in het stadion. We hielden allemaal minstens drie à drie meter afstand van elkaar", vertelt de Belg aan Sporza. "Daarna gingen we in kleine groepjes en op verschillende tijdstippen naar de grote fitnessruimte. We hielden zoveel mogelijk afstand van elkaar en we droegen latex handschoenen. Alles werd na de training ook gedesinfecteerd. Alle groepjes hadden elk een eigen kleedkamer. De club heeft alle mogelijke maatregelen getroffen om de het risico op besmetting te beperken."

Vooralsnog ligt de Duitse competitie tot 2 april stil. Die datum wordt zeer waarschijnlijk uitgesteld met een maand. De organisator van de Bundesliga heeft dit geadviseerd aan de clubs, die nog wel akkoord moeten gaan. Desondanks moesten de spelers van Wolfsburg zich toch melden. "Wij doen ook maar wat er gezegd wordt. Maar na een week is het wel leuk om nog eens bij andere mensen te zijn, ook al moeten we die afstand bewaren."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen