Van de Donk snapt uitstellen Spelen: "Veiligheid boven sport"

25 maart 2020, 08:51

OranjeLeeuwin Daniëlle van de Donk vindt het een goede zaak dat de Olympische Spelen van komende zomer zijn uitgesteld. De speelster van de OranjeLeeuwinnen vindt de gezondheid van de deelnemende sporters het allerbelangrijkste momenteel. "Ik ben blij dat ze de veiligheid van de mensen boven de sport stellen."

Dat vertelt ze tegenover het Eindhovens Dagblad. "Iedereen had dit wel voorspeld, dus ik kan niet heel erg teleurgesteld zijn", stelt ze. "Ik zie de situatie door het coronavirus alleen maar erger worden. Hier in Engeland worden ook steeds meer maatregelen genomen. Als sporter ga je je dan ook afvragen hoe deze voorbereiding ooit nog stand gaat houden. Wij kunnen vrij weinig doen, zitten in een lockdown en mogen officieel één keer per dag naar buiten en niet met meer dan twee samen."

Lees ook: Ook de Olympische Spelen worden uitgesteld naar 2021

Die tijd gebruikt Van de Donk om te herstellen van de enkelblessure die ze recentelijk opliep. "Ik kan nog niet veel doen met mijn enkel, momenteel is het dus wel pittig. Het gaat wel de goede kant op. Ik hoop dat de zwelling en pijn deze week afneemt en dat ik volgende week weer een beetje kan rennen. Dan gaan we dat maar doen. Wat het lastig maakt, is dat ik ook geen dagelijkse fysio meer heb. Via Facetime probeer ik het beste van de revalidatie te maken."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen