FC Twente mogelijk harder geraakt in crisis door eigen stadion

25 maart 2020, 10:16

FC Twente is een van de clubs in de Eredivisie die door de coronacrisis fors geraakt kan worden. Anders dan veel concurrenten bezitten de Tukkers namelijk hun eigen stadion. Normaliter is dat juist een voordeel, maar in de tijden dat er geen voetbal – of andere evenementen – plaatsvinden, juist een nadeel. De club kan flink in de financiële problemen komen.

Dat schrijft Voetbal International. Omdat het stadion in eigen beheer is, lopen de kosten gewoon elke dag door, ondanks dat er niet gespeeld wordt. De inkomsten van die gespeelde duels, vallen juist weg en dat scheelt FC Twente heel veel geld. Wel heeft de club een liquiditeitsbuffer opgebouwd vanwege de vele inkomsten in dit seizoen tot dusver, maar die zal ze niet 'tot in het oneindige helpen'.

Volgens algemeen directeur Paul van der Kraan is het belangrijk dat er in elk geval snel duidelijkheid komt. "Er sijpelen zelfs geluiden door dat er pas in oktober weer gevoetbald kan worden. Als dat het geval is, dan krijgen we zoals de meeste clubs problemen met de continuïteit", legt hij uit. "In de loop van deze week hopen we alle cijfers op een rijtje te hebben en kunnen we een eerste inschatting van de gevolgen van het coronavirus maken."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen