Doorspelen na 30 juni: nog heel veel haken en ogen

25 maart 2020 – De Eredivisie kan mogelijk toch nog worden uitgespeeld na 30 juni – wanneer er al heel veel contracten aflopen. Dat kwam nieuws dinsdagavond naar buiten. Toch wordt dat nog een hele lange weg, die allereerst begint bij de UEFA. Zij moeten 'juridisch waterdichte afspraken' maken met spelersorganisaties, clubs en bonden.

Doorspelen na 30 juni: nog heel veel haken en ogen

Dat schrijft De Telegraaf. 'Zelf zal de Europese voetbalbond bij doorspelen in juli eveneens een veer moeten laten, omdat in die zomerse vakantieperiode al de eerste voorrondewedstrijden in de Champions League en Europa League op het programma staan', weet de ochtendkrant. Het voordeel voor de Europese voetbalbond is dat de huidige Champions én Europa League – eventueel in afgeslankte vorm – ook meer kans van uitspelen heeft. De start van het nieuwe Eredivisie-seizoen zal dan vermoedelijk naar het najaar van 2020 worden verplaatst.

Lees ookMogelijkheden om seizoen te verlengen, bal ligt bij FIFA

Volgens het Algemeen Dagblad heeft de UEFA inmiddels wel een werkgroep opgericht om te kijken naar de optie om na 30 juni het lopende seizoen af te maken. 'Er is namelijk veel druk vanuit de grootste voetballanden, die hun eveneens stilgelegde nationale competities koste wat kost willen afronden', schrijft het AD. De grootste competities zouden gezamenlijk miljarden mislopen als er helemaal niet meer afgetrapt wordt dit seizoen.

De KNVB wil de lijn van de belangrijkste competities graag volgen en wacht het eerste voorstel van de werkgroep af. Zo kan de UEFA de contractdata eventueel bevriezen en met een bepaalde periode verlengen, maar ook dat roept veel vragen op. Niet alleen over spelers, maar ook over sponsoren, seizoenkaarthouders, trainers die in het nieuwe seizoen zijn aangesteld zoals Roger Schmidt bij PSV. Op al die vragen moet dan nog wel een passend antwoord zijn te vinden, waardoor er aan het doorspelen na 30 juni vooralsnog veel haken en ogen zitten.

Eredivisie

gerelateerd