Alles duidt op uitstel van 30 juni als deadline competities

25 maart 2020, 16:35

Competities afronden voor 30 juni resulteert in een financiële ramp. Dat voorspelt Louis Everard, directeur van spelersvakbond VVCS. Daarom is hij er vrijwel zeker van dat competities in het westen van Europa tot na die datum opgeschoven worden.

De UEFA legde de competities vorige week op alles voor 30 juni te voltooien. Het wordt dankzij de coronacrisis een steeds meer onhoudbaar streven. Accountants van KPMG berekenden dat alleen al de grote commpetities van Spanje, Engeland, Duitsland, Italië en Frankrijk al vier miljard euro mislopen. "Dan zijn de gevolgen zo groot", zegt Everard tegen het ANP. "Dat kan gewoon niet. Dan vallen er veel clubs om."

VVCS: diverse spelers willen in coronacrisis niet voetballen

Everard ziet het dan ook niet gebeuren dat competities voor 30 juni finishen. De bal ligt bij de FIFA om dit op te lossen. "Zij zijn bezig met een noodplan en daar passen ook maatregelen in om de competities uit te stellen. Vervolgens is het zaak dat we hier in Europa samen met elkaar gaan optrekken. Want anders wordt het een chaos. Alleen samen kunnen we dit oplossen."

Doorspelen na 30 juni: nog heel veel haken en ogen

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen