Spelers Standard voor blok gezet: doneren of technisch werkloos

26 maart 2020, 11:59   Bijgewerkt: 26 maart 2020, 17:30

De spelers van Standard Luik hebben een mooi gebaar gemaakt: ze hebben een deel van hun loon afgestaan wat rechtstreeks naar de ziekenhuizen gaat. Maar dit kwam niet geheel vrijwillig tot stand, omdat de andere optie van de clubleiding was om in technische werkloosheid te komen. Het geld komt ten goede aan de Standard de Liège Foundation.

Dat schrijven diverse Belgische media. In het persbericht staat dat enkele spelers spontaan een deel van hun loon wilden inleveren, maar volgens een zaakwaarnemer werden ze voor de keuze gesteld: technische werkloosheid of een deel van het inkomen inleveren dat aan de zorg wordt gegeven. Bij technische werkloosheid worden werknemers tijdelijk ontheven uit hun taken, neemt de overheid een deel van het loon over, maar blijft het contract wel intact.

'De club zal hen een vast en gelimiteerd maandsalaris uitbetalen zonder enige tussenkomst van de staat aangezien het, in hun geval, niet gaat om tijdelijke werkloosheid door overmacht', schrijft de club. Het personeel van Standard Luik is voor tachtig procent al op technische werkloosheid gezet. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen