Van der Ende: "Nijhuis was het beste talent in die jaren. By far"

27 maart 2020, 09:54

Bas Nijhuis had het nog veel verder kunnen schoppen met zijn loopbaan als scheidsrechter, mits hij 'minder clownesk' was geweest. Dat denkt voormalig arbiter Mario van der Ende althans. "Hij was het beste talent in die jaren. By far. Heel precies was hij toen in zijn opvatting en uitvoering van de spelregels."

Dat vertelt Van der Ende, die Nijhuis begeleidde, tegenover Voetbal International over de beginjaren van de Eredivsie-scheidsrechter. "Hij stond ook graag in het centrum van de belangstelling. Iets wat nu niet direct paste in die bijna verstarde, dichtgeslibde en traditionele wereld", herinnert de oud-arbiter. "Bas zijn levensmotto is: haal uit wat er in het leven zit en kijk naar mij. Daar is niks mis mee, alleen speelt als scheidsrechter de geloofwaardigheid ook mee. Als je het podium kiest, maakt je dat een eenling in de arbitrage."

Was hij vijftien procent meer op de achtergrond gebleven, dan had Nijhuis het al een stuk verder kunnen schoppen, denkt Van der Ende. "Zo gedreven, zo accuraat en zo vol fanatisme zoals ik hem toen bij die Onder-19 wedstrijd zag, zie ik hem niet meer. Het is alsof hij ergens een zijpad heeft genomen. Die honderd procent motivatie lijkt er vanaf te zijn."

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen