Brabantse KKD-clubs vrezen coronagevolgen voor lange termijn

27 maart 2020, 12:51

De Brabantse clubs in de Eerste Divisie maken zich serieuze zorgen over de gevolgen op lange termijn van de coronacrisis. Dit seizoen verwachten ze het allemaal nog redelijk eenvoudig uit te kunnen zingen, maar dat kan in het nieuwe voetbaljaar zomaar eens anders worden, verwachten ze.

Dat blijkt uit een rondgang van Omroep Brabant bij de clubs. De meeste clubs verwachten een vervelende, bange tijd voor de clubs op het tweede niveau van Nederland. Sponsoren – met wie men meestal in het voorjaar om tafel gaan – hebben het opeens zwaar en zullen wellicht minder geld spenderen. Ook hebben de kleinere clubs geen enorme financiële buffer, waardoor de coroanacrisis 'geen maanden' moet duren. NAC Breda heeft om die reden al bij de gemeente aangeklopt.

Er worden diverse oplossingen genoemd door de clubs. TOP Oss-directeur is blij met het voorstel van PSV om solidair te zijn met de kleinere clubs, maar rekent net als FC Den Bosch-directeur Theo Teelen voornamelijk nog op de KNVB. De Nederlande voetbalbond is verantwoordelijk voor de continuïteit van de Nederlandse profclubs. Als alternatieven noemt interim-directeur Justin Goetzee van FC Eindhoven nog hulp van externe geldschieters of de overheid. Wel noemt hij het een 'hell of a job' voor zijn club en de rest van de bedrijfstak.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen