Frankrijk stuurt titelverdediger Brazilië naar huis

Ger
1 juli 2006, 22:55

Het WK in Duitsland krijgt een nieuwe kampioen. Zaterdag verloor titelverdediger Brazilië in een tegenvallende wedstrijd van Frankrijk. Thierry Henry was verantwoordelijk voor de enige goal van de avond. In de halve finales treffen de Haantjes woensdag Portugal.

De wedstrijd tussen Brazilië en Frankrijk riep herinneringen op aan de WK-finale tussen beide landen in 1998. In eigen land pakte de Franse ploeg destijds de wereldbeker. Onder aanvoering van een magistrale Zinedine Zidane waren de Haantjes een maatje te groot voor de Brazilianen (3-0). De door een mysterieuze ziekte geplaagde Ronaldo raakte in de eindstrijd geen bal.

In de kwartfinale lieten de twee landen zich zaterdag van hun meest slaapverwekkende kant zien. Zowel Brazilië als Frankrijk speelde traag en risicoloos voetbal. De toeschouwers in de Commerzbank Arena lieten duidelijk horen dat het spel zwaar teleurstelde. Op het veld stond een flinke verzameling topvoetballers, maar geen enkele ster wist te stralen.

Bij de Brazilianen slaagde in Frankfurt vrijwel niets. De linies sloten bijzonder slecht op elkaar aan en bovendien grossierden vedettes als Ronaldinho, Kaká en Ronaldo in balverlies. Frankrijk was de betere ploeg, maar speelde ook verre van indrukwekkend. Eigenlijk liet alleen Zidane af en toe een glimp van zijn klasse zien.

Brazilië was echter na elf minuten het eerst gevaarlijk. Ronaldo, in de eerste duels geen schim van de doelpuntenmachine van weleer, kopte een vrije trap van Ronaldinho naast het doel van Fabian Barthez. Niet veel later had Kaká een serieuze mogelijkheid om de score te open. De middenvelder van AC Milan kwam echter net te kort om een voorzet van Ronaldo in het doel te glijden.

Na rust kregen de toeschouwers eindelijk waar voor hun dure kaartjes. Uit een vrije trap van Zidane dacht Thierry Henry in het begin van de tweede helft te scoren, maar hij stond buitenspel. Brazilië nam de waarschuwing van de spits van Arsenal niet serieus, want drie minuten later scoorde Henry alsnog de openingsgoal. Geheel vrijstaand mocht hij opnieuw uit een vrije trap van Zidane de bal tegen de touwen schieten.

Na de 1-0 kropen de Brazilianen noodgedwongen uit hun schulp. Daardoor kreeg juist de Franse ploeg meer kansen. Op het uur werkte verdediger Juan bijna een voorzet van Franck Ribery achter zijn eigen doelman. Met het verstrijken van speeltijd werd de ruimte achter de verdediging bij Brazilië steeds groter, maar de Fransen verzuimden om te profiteren. Doordat de Braziliaanse aanval in Frankfurt helemaal niet zou scoren, stoot Frankrijk door naar de halve finales.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen