FC Groningen slaat toe en presenteert Dammers

27 maart 2020, 22:15   Bijgewerkt: 27 maart 2020, 23:44

FC Groningen heeft met ingang van komend seizoen de beschikking over Wessel Dammers. De 25-jarige verdediger komt na dit seizoen over van Fortuna Sittard en heeft in Groningen een driejarig contract getekend. Hij maakt transfervrij de overstap.

Technisch directeur Mark-Jan Fledderus is blij met Dammers als eerste zomeraanwinst. "Met Wessel hebben wij een speler in huis gehaald die de Eredivisie kent, een mooie leeftijd heeft als het gaat om de leeftijdsopbouw binnen onze selectie en als Nederlandse jongen geen communicatie- of aanpassingsproblemen zal hebben. Wessel heeft al de nodige ervaring in het betaald voetbal, weet daardoor wat er wordt gevraagd en wij denken dat hij onze jonge talentvolle spelers verder kan helpen in hun ontwikkeling. Hij is niet voor niets aanvoerder van Fortuna Sittard. Wessel is een stabiele verdediger, met een goed overzicht en rust aan de bal. Hij had meerdere opties en wij zijn dan ook blij mee dat hij voor FC Groningen heeft gekozen."

De verdediger kan bij Groningen worden gezien als de opvolger van Mike te Wierik, die naar Derby County vertrekt. Dammers doorliep de jeugdopleiding van Feyenoord, maar brak niet door in het eerste elftal ondanks dat hij nog wel op Old Trafford in de basis stond tegen Manchester United. Dammers speelde nog een seizoen op huurbasis voor SC Cambuur en stond sinds 2017 onder contract Fortuna.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen