Mechelen vraagt spelers om financieel een bijdrage te leveren

27 maart 2020 – Ook bij KV Mechelen is de financiële nood hoog vanwege het coronavirus. Er wordt niet meer gevoetbald en daardoor drogen de inkomsten op terwijl de uitgaven nog wel doorlopen. De club gaat met de spelers in gesprek om financieel een regeling te treffen.

Mechelen vraagt spelers om financieel een bijdrage te leveren

De nummer zes van de Belgische competitie zal voor spelers en staf geen tijdelijke werkeloosheid aanvragen, laat het bij monde van algemeen directeur Frank Lagast weten aan Sporza. "Het is logisch dat we nu geen beroep doen op de sociale zekerheid", zegt de directeur. Het wordt de spelers gevraagd om een deel van hun salaris af te staan om zo de zorgsector in de stad te kunnen ondersteunen.

Hoe dat precies ingevuld zal worden, moet nog blijken. De club is met de spelers in gesprek over een regeling. "De algemene, medische en sportieve staf leveren alvast vijftig procent van hun loon in. Het directiecomité en de raad van bestuur werken zoals voorheen zonder verloning. Dit weekend overleggen de spelers over hun bijdrage", aldus Lagast. "We betalen voor onze spelers slechts beperkte bijdragen voor de sociale zekerheid, dan is het logisch dat we er nu ook geen beroep op doen, ook al kunnen we dat."

Lees ook: Belgische clubs slaan handen ineen en willen duidelijkheid

Eredivisie

gerelateerd