Koevermans lyrisch over Dembélé: "Met afstand de beste"

27 maart 2020, 23:14

Danny Koevermans (op archiefbeeld) heeft een zeer hoge pet op van Moussa Dembélé, de Belg die op dit moment onder contract staat bij Chinese Guangzhou R&F. De Belgische middenvelder maakte grote indruk op de Nederlandse spits tijdens hun samenwerking bij AZ.

Dembélé speelde zeven jaar bij Tottenham Hotspur en is momenteen actief in China. Koevermans was met de middenvelder succesvol met AZ in de Eredivisie. "Hij is met afstand de beste speler met wie ik ooit op een veld heb gestaan. Hij kwam naar AZ als spits, maar verhuisde langzaam steeds meer naar achteren. Uiteindelijk is hij uitgegroeid tot een gruwelijke controleur. Hij had gewoon alles: zo snel, zo sterk, zo technisch... Echt een genot om naar te kijken", vertelt hij aan het Algemeen Dagblad. "Als hij nog net iets meer rust voor de goal had gehad, was hij denk ik echt uitgegroeid tot een speler van FC Barcelona of Real Madrid, sowieso. Maar hij was bij Tottenham Hotspur nu al weergaloos.'

Koevermans heeft ook Ricky van den Bergh opgenomen in zijn team met beste spelers waarmee hij samenspeelde. De middenvelder kwam niet verder dan Heracles Almelo, ADO Den Haag en Sparta Rotterdam. "Hij is zo'n jongen bij wie ik denk: als hij de juiste keuzes had gemaakt en aanbiedingen had gekregen, had hij veel verder kunnen komen. Bij Feyenoord had hij zeker gepast, sowieso. Hij had schijt aan alles, op de goede manier. Ricky had een geweldig linker- en rechterbeen, het maakte hem niet uit."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen