Clubs horen dinsdag of ze training mogen hervatten

29 maart 2020, 10:38   Bijgewerkt: 29 maart 2020, 14:52

Het Nederlandse profvoetbal hoort dinsdag of het de training kan hervatten of dat de coronamaatregelen van het kabinet verlengd worden. Dat tweede is zeer aannemelijk, in welke vorm dan ook. Voetbalclubs snakken vooral naar duidelijkheid over wat er gebeurt met het restant van dit seizoen. Niet spelen betekent grote financiële gevolgen.

"Zodra het mag, staan we de dag erna weer op het veld", laat de perschef van FC Twente weten aan het ANP. Die kans lijkt gezien de huidige situatie in Nederland niet heel groot. De uitkomst zal bepalend zijn voor wat er gebeurt met het restant van de Eredivisie en de Eerste Divisie. Wat de keuze ook wordt: clubs willen duidelijkheid zodat ze daarop hun beleid kunnen afstemmen.

"Duidelijkheid creëren in deze onzekere tijd zou enorm plezierig zijn", laat PEC Zwolle-voorzitter Adriaan Visser weten aan de NOS. "Dan weet je of je moet gaan snijden in de kosten of andere maatregelen moet nemen. Maar er spelen zo veel variabelen mee in deze kwestie, dat je echt hogere wiskunde moet hebben gestudeerd om alles te kunnen overzien."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen