Aanslag op ex-prof Abdellaoui in Opsporing Verzocht

29 maart 2020, 15:26   Bijgewerkt: 29 maart 2020, 15:50

De aanslag op oud-prof Yassine Abdellaoui (44) krijgt dinsdag aandacht in tv-programma Opsporing Verzocht. Ruim een jaar nadat Abdellaoui onder vuur werd genomen, zoekt de politie nog naar de dader. Al wel bleek dat de kogels niet voor de voormalig speler van Willem II, NAC Breda, Rayo Vallecano, NEC en De Graafschap bestemd waren.

Abdellaoui werd op 6 februari 2019 in Amsterdam rond 23.00 uur beschoten. Van de vijf kogels werd hij door slechts één geraakt en wist de middenvelder van weleer de aanslag ook te overleven. Achteraf bleek dat het zeer waarschijnlijk om persoonsverwisseling ging en Abdellaoui's zwager het eigenlijke doelwit was. De politie van Amsterdam liet een maand na het schietincident ook al weten dat Abdellaoui niet betrokken was bij een crimineel conflict.

Op de bewuste avond bracht Abdellaoui een geleende auto naar zijn zus. "Ik kwam de sleutel terugbrengen. Daar hebben ze geprobeerd me neer te schieten, om me af te maken. Toen kwam meteen bij me op: dit is voor mijn zwager", zei hij eerder tegen EenVandaag. "Er zijn mensen die hem op willen ruimen. Dat is bizar, niet te bevatten. k heb nooit eerder hun auto geleend. Ze moeten hebben gedacht dat ik hem was."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen