Danny Blind: "Sparta is mijn eerste liefde en dat gaat nooit over"

29 maart 2020, 18:23

Bij Ajax beleefde Danny Blind zijn hoogtijdagen als voetballer, maar voor de voormalig bondscoach van het Nederlands elftal in Amsterdam neerstreek speelde hij zeven jaar voor Sparta Rotterdam. FOX Sports zendt zondagavond een documentaire over die periode uit. Aan zijn tijd op Het Kasteel bewaart Blind goede herinneringen, vertelt hij in een onderhoud met RTV Rijnmond.

"Sparta is mijn eerste liefde en dat gaat nooit over", laat Blind weten. "Bijna heel Nederland heeft wel een goed gevoel bij Sparta. De gunfactor bij die club is heel groot, doordat het een historische en traditionele club is. Als ik bij Sparta kom, dan zijn de mensen hartstikke vriendelijk en aardig. Soms zijn die mensen wel te aardig. Ongetwijfeld zullen er ook vervelende mensen rondlopen, maar die kom ik niet tegen."

Na zijn carrière als voetballer vervulde Blind diverse functies bij Ajax. Zijn zoon, Daley Blind, speelt nu bij de Amsterdammers. Over de tijd van Blind sr. bij Sparta was de huidige Ajax-speler niet goed op de hoogte. "Hij vindt dat ik hem beter had mogen bijpraten", aldus Blind. "Maar op het moment dat ik met hem over voetbal praatte, zat ik in de gloriejaren van Ajax."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen