Hyballa richt in coronastop blik alvast op volgend seizoen bij NAC

30 maart 2020, 09:54

Hoewel de coronacrisis in de voetballerij in volle gang is, probeert NAC Breda de selectie voor volgend seizoen alweer op orde te krijgen. De financiële onzekerheid en afstand ten spijt: Peter Hyballa richt zijn blik op volgend voetbaljaar. "Zelf heb ik telefonisch al gesproken met twee spelers die interessant zijn."

Dat vertelt hij tegenover BN/De Stem. Dat er geen trainingen gegeven mogen worden, betekent niet dat de Duitse coach thuis zit af te wachten voor hij weer wat mag doen. "Als club hebben we in kaart wat we willen, dat doen we samen. Met welke spelers kunnen we kampioen worden in de Eerste Divisie? Welke spelers zijn geschikt voor de Eredivisie? We zijn bezig met meerdere plannen", verduidelijkt de oefenmeester, die al enkele potentiële aanwinsten telefonisch sprak. "Toch is het lastig, omdat ik als pedagoog mensen in hun ogen wil kijken en hun gezicht wil zien als ik me ze praat. Dat is essentieel om te weten wie je binnenhaalt."

Hoewel Hyballa in de regel juist zeer optimistisch is, vreest hij dat het huidige seizoen niet meer wordt hervat. "Op dit moment denk ik niet dat het seizoen wordt afgemaakt. Daar ben ik pessimistisch over, omdat de coronacurve niet omlaag gaat", vertelt de coach, die merkt dat zijn spelers het ook lastiger krijgen. "Voetballers willen duidelijkheid. Ze willen alles snel en alles nu hebben, maar dat gaat niet. Zolang er geen medicijn of vaccin is, kunnen we slechts wachten tot het coronavirus weg is."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen