FC Emmen had meer opties gelicht zonder uitbraak coronavirus

30 maart 2020, 10:03   Bijgewerkt: 30 maart 2020, 12:42

FC Emmen heeft met het formeel beëindigen van de contracten rekening gehouden met de mogelijke gevolgen van het coronavirus. Verdediger Michaël Heylen had normaliter wel een nieuwe aanbieding gekregen van de club, maar door alle onzekerheden werd zijn verbintenis zondag in eerste instantie formeel opgezegd.

Dat vertelt FC Emmen-voorzitter Ronald Lubbers tegenover het Dagblad van het Noorden. "Het coronavirus maakt alles complex. Normaal gesproken hadden we de optie van Heylen waarschijnlijk wel gelicht, maar hij behoort niet tot de goedkopere jongens", licht Lubbers hun beslissing toe om vooralsnog alleen zeker met Michael de Leeuw verder te gaan. "Ook hadden we de contracten van de assistenten waarschijnlijk al verlengd, maar we zullen nu toch eerst meer zekerheid moeten hebben over onze budgetten."

Lees ookFC Emmen behoudt De Leeuw

Met alle onzekerheid rondom het coronavirus, kan de club niet te veel risico's nemen. "We weten gewoon niet hoe lang we nog in deze situatie zitten en wat de afloop zal zijn. Dat maakt het allemaal erg lastig. We hebben begrip gevraagd voor de vervelende situatie waar wij allemaal mee te maken hebben", aldus Lubbers, die de spelers wel vooraf informeerde. "We hebben de betrokkenen uiteraard ingelicht over deze brief, het is niet zo dat deze plompverloren bij hen op de deurmat valt."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen