'Coronamaatregelen verlengd, KNVB volgt kabinet'

30 maart 2020, 16:39   Bijgewerkt: 30 maart 2020, 22:11

De maatregelen tegen het coronavirus worden verlengd. Dat meldt de NOS. Het kabinet komt dinsdag samen met deskundigen en adviseurs, waarna Mark Rutte 's avonds een persconferentie geeft. Daarin zal de premier de nieuwe besluiten toelichten. Vooralsnog gelden de maatregelen tot 6 april en zijn die ook van invloed op het Nederlandse voetbal.

Het blijft nog wel onduidelijk wat de nieuwe datum wordt. In elk geval zullen de KNVB en de clubs zich achter het kabinet scharen, schrijft De Telegraaf. Het heeft er dus alle schijn van dat clubs hun trainingen niet mogen hervatten. Dat betekent niet dat het seizoen direct eindigt. Komende woensdag roept de UEFA de 55 lidstaten bijeen om de mogelijkheden voor het uitspelen van de competities te bespreken. Waarschijnlijk dat de richtlijnen van de UEFA de leidraad vormen voor de KNVB, anders zijn clubs mogelijk niet welkom in de Europese toernooien.

Lees ook: UEFA roept Eredivisie en andere competities woensdag bijeen

Rutte geeft naar verwachting morgen rond 19.00 uur een persconferentie om verlenging van de maatregelen aan te kondigen. Behalve een overleg met deskundigen en adviseurs heeft het kabinet in de middag ook nog een crisisoverleg met de betrokken ministers.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen