Groningen laat keeper Van Duin gaan, contractnieuws bij Twente

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Aangeboden door

30 maart 2020 – Ook FC Groningen heeft duidelijkheid gegeven over aflopende contracten. De verbintenissen van keeper Marco Duin en Tapmahoe Sopacua zijn opgezegd. De optie in de overeenkomst van doelman Jan de Boer is wel gelicht, meldt de club. Hij staat daarmee ook volgend seizoen bij Groningen onder contract.

Groningen laat keeper Van Duin gaan, contractnieuws bij Twente

Claim tot 5 keer een €10,00 freebet bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

De Boer, afkomstig uit de jeugdopleiding van sc Heerenveen, maakt sinds die seizoen deel uit van het keepersteam van de eerste selectie. Dat blijft de negentienjarige keeper ook volgend seizoen doen. Een andere reservekeeper gaat Groningen juist verlaten. De 33-jarige Van Duin gaat zich oriënteren op het vervolg van zijn loopbaan, wat hij vorige maand in de media al aankondigde.

Tevens is de aflopende verbintenis van Sopacua opgezegd. De negentienjarige verdediger had een optie in zijn aflopende contract. Die is niet gelicht door de Trots van het Noorden. Groningen benadrukt dat de formele opzegging niet hoeft te betekenen dat een speler de club ook daadwerkelijk verlaat. Later kunnen er nieuwe contractafspraken worden gemaakt.

Twente verlengt met Zerrouki
De 21-jarige Ramiz Zerrouki speelt ook volgend seizoen voor FC Twente. De Tukkers hebben gebruik gemaakt van de optie in het aflopende contract. "Ik ben blij dat de club vertrouwen in mij heeft, ik wil hier graag doorbreken", reageert de middenvelder op het clubkanaal van Twente. Technisch directeur Ted van Leeuwen: "Hoewel Ramiz Zerrouki nog weinig speelminuten gemaakt heeft, was hij het hele seizoen een waardevolle kracht in de selectie. Ramiz is op veel posities inzetbaar en levert iedere training veel positieve energie. Hij is nog jong en heeft nog veel mogelijkheden zich in de toekomst verder te ontwikkelen."

Lees ook: Twente zegt contract coach Garcia en Bijen formeel op

 • Senegal - Nederland, actie Adv

  Claim tot 5 keer een €10,00 freebet bij Jacks.nl

  Maak een account bij Jacks.nl en krijg bij je eerste storting 5 freebets van €10,00.

  Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

 • Reacties

  Eredivisie

  gerelateerd