Ajax maakt geen uitzondering en zegt drie contracten op

31 maart 2020, 12:42

Ajax heeft formele ontslagbrieven gestuurd aan Klaas-Jan Huntelaar, Ryan Babel en Bruno Varela. Ook zijn aflopende contracten van diverse jeugdspelers opgezegd. De mededelingen hoeven geen definitief vertrek te betekenen. Ajax kan net als andere clubs later nog een nieuw contract aanbieden.

De verbintenissen van Huntelaar en Varela lopen na dit seizoen af, Babel wordt gehuurd van Galatasaray en op hem heeft Ajax geen optie tot koop. "Ajax maakt geen uitzonderingen. Ook spelers met hun eerste contract of gehuurde spelers krijgen de brief", laat een woordvoerder van de Amsterdammers weten aan het ANP. Volgens de cao-bepalingen moeten clubs voor 1 april laten weten wat zij doen met aflopende contracten. Wanneer dit niet gebeurt, worden verbintenissen onder dezelfde voorwaarden automatisch verlengd.

Huntelaar twijfelt: "Stoppen

Een bijzondere situatie is die van Abdelhak Nouri. Na het drama in Oostenrijk beschikte hij nog over een doorlopend contract. Al die tijd heeft Ajax zijn salaris doorbetaald. Echter loopt ook dat contract af en heeft Ajax die eveneens opgezegd. Dit zou tevens een fiscaal meer gunstige regeling mogelijk maken om het conflict tussen de club en de familie Nouri op te lossen.

Lees meer: 'Ajax zegt contract Nouri formeel op en blijft in gesprek'

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen