ZDF: FIFA wil Europese toernooien in juli en augustus afwerken

1 april 2020, 13:43   Bijgewerkt: 1 april 2020, 13:54

De UEFA is nog altijd voornemens het Champions League- en Europa League-seizoen af te maken. De voetbalbond wil het restant van de Europese toernooien in de zomer afwerken, meldt het Duitse ZDF. De knock-outwedstrijden en finales worden dan naar juli en augustus gespeeld. De interlands die voor juni op de planning stonden, worden naar de herfst verplaatst.

Het nieuws is nog niet officieel bevestigd door de UEFA, dat vanmiddag via een videoverbinding met vertegenwoordigers 55 aangesloten landen vergadert over hoe het nu verder moet met de nationale competities. Het Duitse medium claimt het eerste nieuwtje van de vergadering te hebben. De toernooien zouden parallel moeten verlopen met de nationale competities. Voor het plan is nog wel goedkeuring van het uitvoerend comité van de UEFA nodig.

In de Champions League moeten nog vier wedstrijden in de achtste finale worden afgewerkt. Een club die het tot de eindstrijd schopt, zal dit seizoen dus nog minstens vijf, hoogstens zes Europese wedstrijden spelen. In de Europa League zijn er zelfs een aantal clubs die nog helemaal geen achtste finalewedstrijd gespeeld hebben.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen