De situaties van Eredivisie-trainers deel II: lopende contracten

2 april 2020, 12:26

Niet de dug-out, maar de bank in de woonkamer is tegenwoordig de werkruimte van de Eredivisie-trainers. Niet alleen voor clubs en spelers is het een onzekere tijd, maar ook voor de Eredivisie-trainers zorgt de coronacrisis voor veel onduidelijkheid. Coaches wilden in deze fase juist indruk maken en zichzelf in een goed daglicht plaatsen, maar moeten nu toezien hoe het seizoen zich voltrekt zonder voetbal. FCUpdate.nl bekijkt de situaties van de achttien trainers. Vandaag deel II: doorlopende contracten.

Erik ten Hag (Ajax, 1e plaats)

In de loop van dit seizoen kwam het hardnekkige gerucht naar buiten dat Erik ten Hag in beeld zou zijn bij Bayern München om daar na dit seizoen de touwtjes in handen te krijgen. Die geluiden zijn door de mindere prestaties van Ajax en het goede werk van Hansi Flick verstomd. Vorige week bracht Bild wel naar buiten dat de Ajax-trainer nu in beeld is om Lucien Favre op te volgen bij Borussia Dortmund. De verbintenis van Ten Hag in Amsterdam loopt in 2021 af.

Arne Slot (AZ, 2e plaats)

Adrie Koster (Willem II, 5e plaats)

Het huwelijk tussen Adrie Koster en Willem II is vooralsnog een uitstekende. In zijn eerste seizoen in Tilburg werd de bekerfinale gehaald, terwijl de ploeg dit seizoen een droomjaar draait en zeer knap vijfde staat. Deze week werd bekend dat Willem II doorgaat met dezelfde staf en dat Koster dus ook volgend seizoen voor de groep staat, iets wat gezien zijn tot 2021 lopende verbintenis ook logisch te noemen is.

John van den Brom (FC Utrecht, 6e plaats)

Misschien had men bij FC Utrecht stiekem gehoopt om iets hoger te staan dan de zesde plaats, maar toch is de club tevreden over het functioneren van John van den Brom. Dat komt zeker ook door het feit dat de bekerfinale gehaald is. De ervaren coach heeft nog een contract voor twee seizoenen na dit jaar en zal in principe dan ook niet vertrekken.

Frank Wormuth (Heracles Almelo, 8e plaats)

Danny Buijs (FC Groningen, 9e plaats)

Supporters van FC Groningen morren regelmatig vanwege het gebrek aan spektakel, maar dat betekent niet dat er geen vertrouwen is in trainer Danny Buijs. Integendeel: de voormalig middenvelder staat er zeer goed op bij zijn eerste profklus als hoofdtrainer. Gezien zijn nieuwe, tot 2022 lopende verbintenis heerst er rust in Groningen. Komend seizoen wordt het derde jaar van Buijs als hoofdcoach van de groen-witten.

Johnny Jansen (sc Heerenveen, 10e plaats)

Jarenlang was Johnny Jansen assistent bij sc Heerenveen, tot hij in de zomer zelf de kans kreeg. Met aanvallend en aantrekkelijk voetbal overtuigde de coach direct en in december werd zijn verbintenis al met twee jaar verlengd. De 44-jarige trainer presteerde met zijn team na de winter iets minder, maar nog altijd is er geen reden voor grote onrust.

Henk Fraser (Sparta, 11e plaats)

Met Sparta was Henk Fraser al in maart zo goed als zeker van lijfsbehoud en dat is een knappe prestatie. De voormalig trainer van ADO Den Haag en Vitesse heeft van de Rotterdamse club een stabiele eredivisionist gemaakt en de verwachting is dan ook dat hij zijn tot 2021 lopende verbintenis zal uitdienen.

Dick Lukkien (FC Emmen, 12e plaats)

John Stegeman (PEC Zwolle, 15e plaats)

Het is John Stegeman nog niet gelukt om te imponeren bij PEC Zwolle, waarmee hij vijftiende staat. Het was na dit winterstop alle hens aan dek in Overijssel met lijfsbehoud als grote doel. Lukt dat niet, dan is de kans groot dat het tot 2021 lopende contract niet zal worden uitgediend.

Fred Grim (RKC, 18e plaats)

RKC Waalwijk was dit seizoen de gedoodverfde degradant en was hard op weg om terug te keren naar de Eerste Divisie. Toch is de club tevreden over het werk van Fred Grim, die een contract heeft tot 2021. Waarschijnlijk staat hij ook volgend seizoen voor de groep.

Lees hier deel I: aflopende contracten

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen