Rob Jansen zou 'zijn' spelers aanraden seizoen niet uit te spelen

1 april 2020, 19:12

Zaakwaarnemer Rob Jansen (links op foto) noemt de UEFA en de FIFA 'knettergek' met hun plannen om het seizoen na 30 juni uit te laten spelen. "Hoe naïef ben je? Er is geen enkele reden om met gevaar voor de gezondheid over een paar maanden te gaan voetballen", stelt de belangenbehartiger.

"Er is geen sportieve, gerechtvaardigde manier om de competities uit te spelen. Wel een economische, maar op dit moment kost alles geld hoor", zegt Jansen tegen RTL Nieuws. "De UEFA en FIFA? Zijn niet van deze wereld, die hebben geen idee. Vanwege het virus kunnen groepstrainingen helemaal niet plaatsvinden. En die heb je toch echt nodig om je voor te bereiden op wedstrijden. Bovendien zijn sommige spelers per 1 juli weg, omdat hun huidige contract dan is afgelopen, of ze hebben al ergens anders getekend."

Jansen is zo'n fel tegenstander, dat hij 'zijn' spelers zou adviseren niet mee te doen aan het voltooien van de competities. "Zo veel als dat in mijn macht ligt. Dan kan het op werkweigering worden gegooid en een rechtszaak worden. Maar als een speler echt niet durft, omwille van zijn gezondheid en die van zijn naasten? Welke rechter gaat hem veroordelen? Welke bond of club gaat hem een boete geven? En wordt dan van de andere spelers verwacht dat ze de wedstrijdjes in die bizarre omstandigheden even uitspelen en ook nog winnen? Joh, ik kan een heel filmscript schrijven van hoe volstrekt onuitvoerbaar dit scenario wordt."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen