Media spreken KNVB tegen: '3 augustus slechts een scenario'

1 april 2020, 19:52   Bijgewerkt: 1 april 2020, 20:13

Volgens vooraanstaande buitenlandse media is de KNVB voorbarig geweest. Zij stellen dat het voltooien van de competities voor 3 augustus slechts één van de scenario's is van de UEFA. In een officiële verklaring schreef de KNVB dat de UEFA erop aandringt de competities voor die datum af te ronden. Die is inmiddels aangepast en spreekt de Nederlandse bond van een 'streven'.

The New York Times meldt dat betrokkenen niet snappen waarom de KNVB dit zo enthousiast naar buiten heeft gebracht. Volgens The Independent wordt de berichtgeving vanuit Zeist weird genoemd. 'Bronnen dichtbij de UEFA vertellen dat er geen specifieke datum is genoemd', aldus de Engelse krant.

Lees ook: nog steeds veel haken en ogen aan hervatting seizoen

Het Britse The Times stelt ook dat de UEFA 3 augustus als streven ontkent. 'Het is één van de scenario's. Anderen eindigen eerder. Er is ook een scenario waarin het seizoen pas in augustus weer opstart. Persbureau AP vult daarbij aan: '3 augustus is geen harde deadline. Er is zoveel onzekerheid over wanneer wedstrijden weer kunnen hervatten. Het is slechts een potentieel scenario. Tijdschema's voor een terugkeer zijn moeilijk vast te stellen vanwege het gebrek aan onzekerheid.'

Lees meer: Rob Jansen zou 'zijn' spelers aanraden seizoen niet uit te spelen

 

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen