Foto's Memphis Depay met lijgerwelp zorgen voor ophef

1 april 2020, 20:36   Bijgewerkt: 1 april 2020, 22:07

Foto's van Memphis Depay met een lijgerwelp (kruising tussen tijger en leeuw) zorgen voor ophef. World Animal Protection Nederland spreekt zijn afschuw uit. Memphis zelf heeft een duidelijke boodschap voor iedereen die commentaar levert. "Mensen die de feiten niet kennen: hou je mond!", aldus de Oranje-international.

"Het is niet eens een leeuw, maar een lijger. Een mix tussen een tijger en een leeuw", reageert Memphis op Instagram. "Het is een baby lijger en niet eens een wild dier. Ik denk dat hij niet zou overleven in het wild." Sanne Kuijpers van World Animal Protection reageerde al voordat Memphis live ging op Instagram. "We betreuren het dat Depay deze foto heeft geplaatst. Als je op deze manier met wilde dieren in contact kunt zijn, is het echt foute boel en gaat er dierenleed achter schuil", zegt Kuijpers tegen De Telegraaf.

Kuijpers vindt dat Memphis het verkeerde voorbeeld geeft. "We hopen natuurlijk dat hij de foto offline haalt en inzien dat dit geen goede zet is geweest. Wilde dieren horen in het wild, ze zijn er niet voor ons vermaak. Dat moet je ook zeker niet willen promoten."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen