Nijhuis: "Op maandagen word ik nu eindelijk weer lekker wakker"

2 april 2020, 09:55

Ook het Nederlandse scheidsrechterskorps zit door het stilliggen van de competities zonder werk en dat betekent tegelijkertijd ook minder kritiek op hun functioneren. Het is voor de altijd uitgesproken Bas Nijhuis het enige pluspunt van de moeilijke tijd.

De arbiter doet zijn verhaal in het Algemeen Dagblad en weet dat hij in het weekend nu even niet de Kop van Jut is. "Op maandag word ik nu eindelijk weer lekker wakker. Niet met het gevoel dat overal waar je die ochtend komt meteen je kop er wordt afgehakt, over een beslissing van het weekeinde", vertelt Nijhuis. "Nu het alweer een paar weken duurt, verlang ik zelfs weer naar het gezeik. Want dat zou betekenen dat alles weer normaal is."

Dat er niet gevoetbald wordt, betekent niet dat Nijhuis niets te doen heeft. Hij is druk bezig met zijn eigen bakkerij en onderhoudt tevens een stuk land. "Ik rijd daar veel met de trekker over. Om zes uur 's avonds ben ik kapot. Het erf is nog nooit zo strak geweest als nu", zegt de leidsman. Ondertussen heeft hij wel contact met de KNVB en de UEFA. "Bijpraten, simulatietrainingen. Naar beelden kijken. Is het rood of geel? We bespreken dat samen. Dat gaat gewoon door, alleen nu online. Maar ik mis het wel hoor, de wedstrijden."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen