Utrecht vindt dat Eredivisie met één mond moet gaan praten

2 april 2020, 11:42

Directeuren van Eredivisie-clubs spreken zich deze dagen massaal uit over de situatie in de competitie. De UEFA liet woensdag weten dat het de bedoeling is dat de competities in de zomermaanden worden uitgespeeld, maar daar zien veel Eredivisie-directeuren geen heil in. Volgens algemeen directeur Thijs van Es is het vooral belangrijk dan er eenwording plaatsvindt.

"Het belangrijkste is nog altijd de gezondheid. Het staat als een paal boven water dat veiligheid voorop staat", vertelt de beleidsbepaler aan Voetbal International. "Vervolgens is het belangrijk dat we juist in deze tijd collectief optrekken. Natuurlijk heeft iedereen zijn eigen belangen, daar ontkom je niet aan. Maar we hebben bovenal een collectief belang. We ontkomen er niet aan om samen keuzes te maken. Het belang van club A is heel anders dan dat van club B, maar we moeten tot één uitkomst komen. We moeten met één mond praten, de ECV zou hier de communicatie over moeten verrichten." Dat is nu nog absoluut niet het geval, aangezien de directeuren veelal praten over de situatie van hun clubs.

Dat de KNVB vooralsnog meegaat in de plannen van de UEFA, vindt Van Es niet zo vreemd. "Als Eredivisie maken we onderdeel uit van een internationaal systeem. De UEFA heeft aangegeven dat het raadzaam is uit te zoeken hoe we binnen de geschetste kaders de competitie uit kunnen spelen. Daarbij is het wel belangrijk om te luisteren naar de adviezen en mogelijkheden die het RIVM laat. Want zoals gezegd: gezondheid is het belangrijkste", zegt Van Es. Hij voelt dan ook niet de behoefte om precies uit de doeken te doen wat voor Utrecht het beste scenario zou zijn.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen