Eredivisie Vrouwen voelt de coronacrisis ook, maar houdt hoop

2 april 2020, 11:57

Net als de Eredivisie gaat ook de Eredivisie Vrouwen de gevolgen van de coronacrisis voelen. Sjaak Polak, trainer van ADO Den Haag, verwacht echter niet dat clubs snel zullen omvallen en hoopt dat de teams het hoofd boven water kunnen houden.

De Oranje Leeuwinnen komen op z'n vroegst in september pas weer bij elkaar en ook de Eredivisie Vrouwen ligt voorlopig stil. "De clubs zullen niet snel omvallen'', vertelt Polak (op archiefbeeld) in het Algemeen Dagblad. "Maar het gaat ook om de sponsoren. Bedrijven in veel branches krijgen tikken. Wij hebben bij ADO heel trouwe sponsoren die hun centjes, met hard werken verdiend, in de club stoppen. Dat is geweldig. Ze zijn loyaal, maar als het water je aan de lippen staat, moet je overleven. Daar zijn clubs die verder willen bouwen uiteindelijk ook de dupe van. Ook al werkt iedereen met man en macht om de zaak boven water te houden.''

René Roord, vader van international Jill en technisch manager van het vrouwenteam van FC Twente, maak zich vooralsnog geen enorme zorgen. Hij vindt het moeilijk om te bepalen hoe groot de schade wordt. "Dat is nu nog lastig in te schatten. Als we na de zomer de draad 'gewoon' weer kunnen oppakken, dan valt de schade mee. Al is het natuurlijk ook voor ons afwachten wat deze crisis op termijn met de clubs doet", vertelt Roord.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen