Vormer snapt de Belgische bond: "Juiste beslissing"

2 april 2020, 18:29

Helemaal officieel is het nog niet, maar dat Club Brugge benoemd wordt tot kampioen van België, is nog slechts een kwestie van tijd. Ruud Vormer snapt de keuze van de Belgische competitie om niet verder te willen spelen, hetgeen wat alleen nog maar gevolgd hoeft te worden door de Belgische voetbalbond. "Het kwam natuurlijk een beetje onverwachts nu, maar we hebben het wel dik verdiend." 

Dat vertelt hij tegenover Sporza. "We hadden uiteraard wel gehoopt om het op het veld te doen. Dit is toch anders dan wanneer je op het veld staat, de scheidsrechter affluit en je kunt gaan vieren. Het is zeker mijn vreemdste titel en ik hoop dat ik dit niet meer hoef mee te maken, want het is een nare situatie", maakt de Nederlander duidelijk.

Lees ook: Belgische Pro League wil de competitie niet meer afmaken

Wel snapt hij de beslissing van de Belgen om niet meer door te spelen. "Als ik terugkijk op het seizoen, denk ik dat we de terechte kampioen zijn. Met vijftien punten voorsprong zouden we het wel gehaald hebben in de play-offs", aldus Vormer, die begrip heeft dat het seizoen niet meer afgemaakt wordt. "Iedere dag gaan er honderden mensen dood en dan gaan wij voetballen? Dat kan niet. Ik vind het heel knap dat de Pro League dit beslist heeft. Het is een heel moeilijke keuze en het is goed dat ze het gedaan hebben. Dit is de juiste beslissing."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen