KNVB beslist niet voor 7 april en roept op tot eenheid

2 april 2020, 19:55

De KNVB en de Eredivisie CV denken ondanks de oproep van Ajax, AZ en PSV niet aan het vooruitschuiven van de beslissing om de Eredivisie al dan niet stil te leggen. Volgende week dinsdag wil de voetbalbond een grote call maken met alle belangenbehartigers, voor die datum worden – ondanks de statements van de topclubs – geen knopen doorgehakt. Ook wordt opgeroepen tot eenheid bij alle clubs.

Dat schrijft Voetbal International op basis van de brief van de KNVB, Eredivisie CV en Coöperatie Eerste Divisie die het in handen heeft gekregen. In die brief staat de uitnodiging voor dinsdag 7 april, maar daarin wordt tevens aan de bestuurders gevraagd om geen uitspraken meer te doen over hun wensen om de Eredivisie nog af te maken of niet. Veel clubs lieten in het midden wat hun voorkeur heeft, maar Ajax, PSV en AZ spraken zich [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/365764/az-en-psv-scharen-zich-achter-ajax-stop-direct-met-de-eredivisie/,_blank,vol uit tegen het hervatten van de Eredivisie]. Feyenoord-directeur Mark Koevermans vertelde ook [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/365769/feyenoord-vindt-stoppen-eredivisie-vooralsnog-te-voorbarig/,_blank,te balen] van de clubs die zich al uitlieten over het restant van de competitie, omdat eenheid juist in deze tijd van belang is.

Dat benadrukken de partijen die de call willen, ook nogmaals. 'Wij willen uiteraard wat dit betreft niemand de mond snoeren. Maar net als in andere sectoren van onze maatschappij is speculeren nu onverstandig', zou er volgens VI in de brief hebben gestaan. Dat lijkt al te laat, maar mogelijk zal de opinie weer tot bedaren komen na deze oproep. Veel clubs behalve Ajax, AZ en PSV hebben aangegeven zich niet uit te willen laten over hun voorkeur. De UEFA heeft erop aangedrongen dat in alle competities de richtlijnen volgen het beste is. Vooralsnog heeft alleen België daar geen gehoor aangegeven.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen