Engelse minister roept PL-spelers op om salaris in te leveren

2 april 2020, 22:49

De Engelse minister van Volksgezondheid heeft de spelers in de Premier League opgeroepen om massaal salaris in te leveren. Volgens Matt Hancock is dat het minste wat de voetballers kunnen doen om de situatie in het land te helpen. "Dat kunnen ze doen en vervolgens schenken aan het goede doel."

Dat heeft hij opgeroepen in de Engelse media. "Iedereen moet offers brengen momenteel. Er worden letterlijk levens gegeven om dat van anderen te redden", zei Hancock, die dan ook een beroep doet op de voetballers, die in Engeland nog relatief weinig hun loon hebben ingeleverd. In Duitsland en [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/365758/spelers-atletico-madrid-leveren-ook-zeventig-procent-salaris-in/,_blank,Spanje] hoor je dergelijke initiatieven veel vaker dan in de Premier League en daar moet verandering in komen volgens Hancock.

Het loon van spelers zou kunnen gaan naar de bestrijding van het coronavirus, maar ook naar de werknemers van Engelse clubs. "De spelers kunnen ervoor zorgen dat zij hun salaris in elk geval krijgen uitbetaald, tot er weer betere tijden aanbreken", stelde Hancock voor. "We moeten het allemaal samen doen momenteel." Bij Tottenham Hotspur werd recent 550 man personeel gekort op hun salaris.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen