Woerts: "Zelfs wedstrijden zonder publiek niet mogelijk"

3 april 2020, 09:01

Voor sportmarketeer Chris Woerts blijft het hervatten van de Eredivisie een utopie. Ook zonder publiek is het volgens hem onmogelijk om het seizoen af te maken. "Ik zie echt niet hoe we in de zomer gaan voetballen. De kaars dooft vanzelf", stelt hij.

"Zelfs wedstrijden zonder publiek zijn in deze situatie niet mogelijk. Je hebt zo een paar honderd man in en rond het stadion om die wedstrijden mogelijk te maken en ze uit te zenden op televisie", beargumenteert Woerts in De Volkskrant. "Bovendien is extra beveiliging nodig om te voorkomen dat iedereen het stadion betreedt. Niet de KNVB of de Eredivisie CV bepaalt of we voetballen in juni en juli, maar de burgemeester en de lokale gezagsdriehoek met politie en justitie."

Woerts schetst een voorbeeld. "Stel dat FC Twente thuis met 3-0 verliest van een directe concurrent en nog kan degraderen, terwijl tienduizend supporters die wedstrijd ergens in de stad volgen? De burgemeester ziet het al voor zich dat woedende fans naar de Grolsch Veste oprukken, terwijl hij geen beroep kan doen op de toch al overbelaste politie. De voetballerij stelt zich wel heel gemakzuchtig op, de maatschappelijke antenne ontbreekt."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen