Van der Sar heeft dubbele pet op in competitiediscussie

3 april 2020, 09:49   Bijgewerkt: 3 april 2020, 11:30

Edwin van der Sar speelt een markante rol als het gaat om het al dan niet hervatten van de competities. Ajax, de club waarvan hij directeur is, wil dat het seizoen per direct eindigt. Echter wil de UEFA het tegenovergestelde en de wordt daarin gesteund door de European Club Association (ECA), de organisatie waarvan Van der Sar vice-voorzitter is.

ECA-voorzitter Andrea Agnelli ondertekende de dreigbrief die de UEFA de deur uitdeed. Uit de brief kan opgemaakt worden competities moeten vrezen voor Europese tickets, zodra zij de stekker uit het seizoen trekken. 'Aangezien deelname aan UEFA-clubcompetities wordt bepaald door het sportieve resultaat dat wordt behaald aan het einde van een volledige binnenlandse competitie, zou een vroegtijdige beëindiging twijfels kunnen geven over de vervulling van die voorwaarde.'

Lees meer: 'CL- en EL-tickets in gevaar bij vroegtijdig stoppen van competitie'

Van der Sars Ajax-collega Marc Overmars stelde juist dat de KNVB zich verschool achter de UEFA. "Ik vergelijk de UEFA en de KNVB op dit moment een beetje met de Amerikaanse president Donald Trump van een week geleden: de economie is belangrijker dan het coronavirus", sprak Overmars tegen De Telegraaf. "Hallo! Er gaan in Nederland elke dag meer dan honderd mensen dood aan de gevolgen van het coronavirus."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen