Transferweekje: Feyenoord-update, geruchten De Ligt en Ejuke

4 april 2020, 12:00

Terwijl de wereld in de ban is van het coronavirus, draait op de achtergrond de geruchtenmachine verder. Er wordt alweer druk gespeculeerd over transfers die in de zomer kunnen plaatsvinden. Welke transfers zitten allemaal in het vat? Een overzicht van de meest aannemelijke, terugkerende geruchten en verhalen van de afgelopen zeven dagen uit binnen- en buitenland.

Botteghin en Fer

Van de vier opgezegde Feyenoord-contracten mag Eric Botteghin hopen op een nieuwe voorstel. Dit seizoen werd de Braziliaan na de komst van Dick Advocaat afgeschreven. Niets bleek minder waar. De 32-jarige Botteghin vormt een sterk duo met Marcos Senesi. Volgens Voetbal International overweegt Feyenoord serieus om hem voor nog een jaar vast te leggen. Voor Jan-Arie van der Heijden, Calvin Verdonk en Renato Tapia zal dat niet het geval zijn. Wat Feyenoord wil met de 21-jarige doelman Elber Evora is onduidelijk. Tevens is Feyenoord voornemens de optie in het aflopende contract van Leroy Fer te lichten. Omdat het zijn eerste verbintenis is sinds zijn terugkeer in De Kuip, hoefde Feyenoord niet voor 1 april uitsluitsel te geen. Als de Rotterdammers kunnen voldoen aan de (financiële) voorwaarden, draagt Fer ook volgend seizoen het shirt van Feyenoord.

{image[337553][right-half][]}Sterling terug naar Liverpool?

De Champions League-ban die Manchester City boven het hoofd hangt, zorgt voor geruchten over een terugkeer van Raheem Sterling naar Liverpool. Wanneer de straf voor The Citizens gehandhaafd blijft, wil de 25-jarige aanvaller volgens L'Équipe in elk geval vertrekken uit het Etihad Stadium. Daarnaast zet een begeleider van Sterling de deur voor een rentree op Anfield op een kier. "Ook al speelt Raheem voor Manchester City, hij is Liverpool nooit vergeten. Bij die club is hij als speler en als mens gevormd. Bij zijn vertrek waren er wat moeilijkheden, maar nu is alles mogelijk", citeert de Franse sportkrant, die eraan toevoegt dat Liverpool rekening houdt met een vertrek van Sadio Mané en Sterling een optie kan zijn als vervanger.

Paradepaardje Ejuke

Met de meeste succesvolle dribbels in de Eredivisie is Chidera Ejuke een interessant transferdoelwit. Voor sc Heerenveen, dat leeft van transferopbrengsten, is de 22-jarige Nigeriaan een nieuwe goudmijn. De eerste clubs informeren al naar het paradepaardje van de Friezen, erkende zaakwaarnemer Atta Aneke tegenover Owngoalnigeria.com. Dit naar aanleiding van een gerucht dat Olympique Marseille een van die clubs is. Volgens Aneke was dat niet het geval. Lazio is de meest recente club die in verband wordt gebracht met Ejuke. Volgens Corriere dello Sport hebben de Romeinen opnieuw belangstelling. Toen Ejuke nog voor het Noorse Valerenga speelde, stond hij ook al op het lijstje van Lazio. Het prijskaartje zal nu een stuk forser zijn. Naar verluidt moet buitenspeler zo'n vijf miljoen euro kosten.

{image[338467][right-half][]}Barça gaat voor Martinez

Operatie Lautaro Martinez is begonnen voor FC Barcelona. De Catalanen hebben de 22-jarige Argentijn een royaal aanbod gedaan. De spits van Internazionale kan volgens het Catalaanse Sport voor vijf seizoenen tekenen in Camp Nou, met een jaarsalaris van zeven miljoen euro. Dat zou hem een van de best betaalde spelers van Barça maken. Barcelona zelf is optimistisch over de kans van slagen. Tuttosport weet dat Internazionale zulke bedragen niet kan evenaren. Wel heeft Inter hem een verbeterd contract aangeboden met een jaarsalaris van vier miljoen euro. De Nerazzurri willen ook weten wat Martinez zelf wil, voordat het überhaupt met Barcelona aan de onderhandelingstafel gaat zitten.

De Ligt

Matthijs de Ligt werd deze week genoemd bij Manchester United én Real Madrid. Engelse media beweren dat United nog steeds belangstelling heeft voor de verdediger van Juventus. Volgens ESPN zou de Premier League-club zelfs een nieuwe poging willen wagen. Defensa Central deed er nog een schepje bovenop door te stellen dat Mino Raiola de oud-Ajacied heeft aangeboden bij Real Madrid. Het verhaal is dat de zaakwaarnemer met Real Madrid sprak over keeper Alphonse Aréola - door Real gehuurd van PSG - en De Ligt ook de revue is gepasseerd in dat gesprek. Real zou wel oren naar de Oranje-international hebben, omdat Sergio Ramos zijn beste tijd wel heeft gehad. "Het zijn simpele geruchten", reageert schoonvader Keje Molenaar tegen TuttoJuve. "Er valt niets aan toe te voegen. Matthijs heeft geen spijt van Juventus. Hij en Annekee zijn goed op hun plek in Turijn.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen