UEFA: "De Belgen riskeren deelname aan toernooien"

3 april 2020, 15:39

Opnieuw spierballentaal van de UEFA: de Europese bond stelt duidelijk dat competities die besluiten te stoppen, hun tickets voor de Champions League en Europa League op het spel zetten. De dreigende woorden die de UEFA in de brief noteerde, zijn onderstreept door voorzitter Aleksander Ceferin.

De Belgische competitie heeft al aangegeven de stekker uit dit seizoen te willen trekken en ook in Nederland wordt dit een steeds serieuzer scenario. "Ik denk dat dit niet de juiste weg is. Solidariteit is geen eenrichtingsverkeer. Je kunt niet om hulp vragen en dan gewoon zelf beslissen", zegt Ceferin tegen het Duitse ZDF. "De Belgen en de anderen die er nu misschien aan denken, riskeren hun deelname aan de Europese toernooien van volgend seizoen."

Lees ook: Belgische competitiebaas: "Er kan geen probleem zijn voor UEFA"

Het devies van de UEFA is om het seizoen in de zomermaanden af te ronden, eventueel zonder fans. "Voetbal is absoluut niet hetzelfde zonder fans. Maar het is absoluut beter om het weer op tv te hebben, dan helemaal niet. Mensen willen dat, het geeft positieve energie. Het zal waarschijnlijk in juli, augustus zijn. In september of oktober gaat het niet meer lukken."

Bekijk ook: 'CL- en EL-tickets in gevaar bij vroegtijdig stoppen van competitie'

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen