Koevermans: Eredivisie-stop heeft enorme impact op financiën

3 april 2020, 17:52

De financiële gevolgen voor Feyenoord zijn enorm als er besloten wordt om voortijdig te stoppen met het seizoen. Dat heeft Mark Koevermans bevestigd in de toelichting van hoe Feyenoord in de huidige ontwikkelingen van de competitie staat. Als er voortijdig een streep door de Eredivisie gaat, kan dat namelijk ook het einde van Europese deelname zijn voor komend seizoen.

En juist dat kan Feyenoord niet gebruiken. "Als we er niet alles aan zouden doen om de competitie uit te spelen, dan zou dat consequenties kunnen hebben voor de Europese tickets. Stel dat dat gebeurt en we missen de Europa League, dan heeft dat enorme impact", legt Koevermans op de clubsite uit. Feyenoord kwam donderdagavond met [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/365769/feyenoord-vindt-stoppen-eredivisie-vooralsnog-te-voorbarig/,_blank,een statement] dat het achter de keuze van de KNVB staat om pas dinsdag op z'n vroegst een keuze te maken voor het restant van de Eredivisie. Daarin staat het [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/365764/az-en-psv-scharen-zich-achter-ajax-stop-direct-met-de-eredivisie/,_blank,anders dan AZ, PSV en Ajax], die per direct willen stoppen.

Lees ook: KNVB beslist niet voor 7 april en roept op tot eenheid

Feyenoord heeft de voorkeur om te proberen om de competitie nog wél uit te spelen. Al was het alleen al vanwege de financiën, de gevolgen zouden 'enorm' zijn. "We hebben vanaf het eerste moment de KNVB gesteund. Toen waren er nog drie scenario's, nu nog twee", aldus Koevermans, die benadrukt dat ook het stoppen van de competitie nog wel een serieuze optie als de gezondheid niet anders toelaat. Elke dag is er een call met de clubs en de Eredivisie over de voortgang van de Eredivisie.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen