Serie A volgt Europese landen en schrapt duels tot nader order

3 april 2020, 21:45   Bijgewerkt: 4 april 2020, 09:48

De Serie A heeft de competitie in navolging van veel andere Europese landen voorlopig tot nader order gestaakt vanwege de coronacrisis. De Italianen zouden officieel eind mei alweer de competities hervatten, maar dat is definitief van de baan. Dat hebben de clubs vrijdag onderling besloten in een gezamenlijk overleg.

Dat laten ze weten in een statement. In de Serie A moeten nog twaalf speelrondes worden afgewerkt en dat is relatief veel. Formeel stond de hervatting eind mei gepland, maar dat is definitief van de baan. Ook in Spanje, Nederland en Engeland werd de competitie stilgelegd tot nader orde en pas hervat in samenspraak met de overheid. Alleen als er geen gevaar meer is voor de volksgezond, wordt er weer gevoetbald. Italië is een van de zwaarst getroffen landen ter wereld. 

Verder zijn grote beslissingen niet genomen. Zo werden de clubs het niet eens over bijvoorbeeld het gezamenlijk inleveren van salaris. Diverse clubs hebben wel al salaris ingeleverd, maar een collectieve lijn – zoals in Engeland wel werd gevonden – werd er niet afgesproken.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen