Van Gaal: "Clubs gaan zeggen dat het niet kan, Ajax voorop"

4 april 2020, 09:46

Louis van Gaal verafschuwt de wijze waarop gediscussieerd wordt over het restant van dit seizoen. "Terwijl ook de regering al wekenlang de experts volgt, gaan wat voetbalclubs ineens zeggen dat het allemaal niet kan, Ajax voorop", aldus de oud-bondscoach van het Nederlands elftal.

"Ik vind het ook schandalig hoe het gezondheidsvraagstuk in de discussie over 'uitspelen of stoppen' wordt ingezet. Heel Nederland houdt zich aan wat het RIVM voorschrijft. Zíj zijn de specialisten", zegt Van Gaal in het Algemeen Dagblad. "Wie willen niet uitspelen? Ga maar kijken: clubs die nu in de stand op een Europese plek staan, Feyenoord uitgezonderd, en clubs in de degradatiezone. De coronacrisis misbuiken voor eigen gewin, en het dan brengen als statement voor de volksgezondheid; ik ben een jongen die daar niet tegen kan. Als het mag van de deskundigen van het RIVM, hoop ik eigenlijk dat de middenmoot van de Eredivisie ervoor kan zorgen dat de competitie wordt afgemaakt."

Voor Van Gaal is voetbal op dit moment 'totaal niet belangrijk'. Zodra voetballen weer kan, is hij voor afronden van de competitie. "Als vaststaat dat het coronavirus is verslagen, moet je eerst de huidige competitie uitspelen. Sport is er om een winnaar aan te wijzen, op het veld. Niet om te zeggen: na 25 wedstrijden kappen we de boel achter een tafel af en is Ajax kampioen. Dat AZ op driekwart van een competitie evenveel punten heeft, dat doet er dan niet toe? Dat is onzin. Iedereen die sporter is, begrijpt wat ik bedoel."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen