Van den Heuvel als eerste niet-speler ambassadeur PSV

4 april 2020, 09:46

Een unicum bij PSV: Mart van den Heuvel is als eerste niet-speler benoemd tot ambassadeur van de club. Hij voegt zich in het rijtje met Willy van der Kuijlen, Carlos Salcido, Francisco 'Maza' Rodriguez en Luuk de Jong. Het 66-jarige clubicoon krijgt die eretitel, omdat hij al veertig jaar verbonden is aan PSV.

Van den Heuvel begon als masseur en was de laatste elf jaar als teammanager actief. Dat stokje draagt hij in het nieuwe seizoen over aan Bas Roorda. "Je kunt bij ons deze eretitel krijgen als je PSV ergens ter wereld op de kaart hebt gezet of wanneer je een bepaalde periode van grote waarde bent geweest", zegt directeur Toon Gerbrands op het clubkanaal van PSV. "Bij Mart duurt die periode van grote waarde inmiddels om en nabij de veertig jaar. Hij is clubman pur sang, een PSV'er die al jaren voornamelijk achter de schermen een belangrijke rol speelt. In goede en slechte tijden is Mart de rust zelve en dat is in de voetballerij een groot goed. We zijn er ontzettend blij mee dat hij ook na het bereiken van de pensioengerechtigde leeftijd voor ons beschikbaar blijft."

De Veldhovenaar zal zijn opvolger Roorda ondersteunen, inwerken en bovendien blijft Van den Heuvel enkele taken vervullen rondom het teammanagement van de eerste selectie. Van den Heuvel wilde ook niet in één keer helemaal stoppen. "Mijn vrouw Marielle zou dan gek worden denk ik en ik zou binnen tien weken waarschijnlijk op mezelf moeten wonen. Ze heeft nog nooit meegemaakt dat ik in de weekenden niks om handen had", zegt Van den Heuvel in het Eindhovens Dagblad. "Bijna altijd was ik zeven dagen per week in de weer voor PSV."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen