'Serie C op instorten door coronavirus en geldproblemen bij clubs'

4 april 2020, 16:53   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Het coronavirus brengt het voortbestaan van de Serie C in gevaar. Dat stelt Francesco Ghirelli, de voorzitter van de Lega Pro. Het derde voetbalniveau van Italië staat 'op instorten', schrijft hij in een statement.

De financiële situatie voor veel clubs is nijpend, zeker in de lagere regionen van het Italiaanse voetbal. Het land is zwaar getroffen door het virus. Verschillende clubs hebben problemen met het betalen van de salarissen. Bij Juventus leveren spelers tot wel zeventig procent van hun salaris in, maar dat is volgens de AIC (De Italiaanse spelersvakbond) geen optie in de Serie C.

Ghirelli vreest dat er geen andere mogelijkheid is. "Niemand gelooft dat spelers de enige mensen zijn die voor deze situatie moeten boeten. Het risico is groot dat eigenaren van clubs bankroet zullen gaan. Dan zullen spelers werkloos raken, en hebben we helemaal geen salaris meer."

De optie bestaat dat de Serie C wordt ingekrompen tot twintig, achttien of zelfs zestien ploegen. "Als deze oorlog ooit over is, zullen we in vrede de sport opnieuw moeten opbouwen. Anders is er voor niemand meer iets over", sluit Ghirelli bevreesd af.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen