Robinho werd geen superster: "Ik was nog niet volwassen genoeg"

4 april 2020, 20:02

Hij had de verwachtingen van een nieuwe Ronaldo of Ronaldinho, maar de inmiddels 36-jarige Robinho heeft zich nooit kunnen ontpoppen tot een echte wereldster. In gesprek met de Spaanse krant Marca geeft hij toe vooral in zijn tijd als speler van Manchester City wel eens teveel aan randzaken gedaan te hebben.

Het rijtje clubs, met onder meer Santos, Real Madrid, Manchester City en AC Milan is niet verkeerd. Toch erkent honderdvoudig international Robinho niet aan de verwachtingen te hebben voldaan, hoewel zijn statistieken bij vooral Real Madrid prima waren. "Ik was nog niet volwassen genoeg. Wat ik niet zo goed kon, was met een helder hoofd nadenken over de consequenties als je iets besluit te doen. Dat ontwikkel je vooral naarmate je ouder wordt", verklaart hij.

In Manchester genoot de balgoochelaar vooral van het leven naast het veld. "Ik hield van de stad Manchester. Van de club, de restaurants. En laten we de nachtclubs niet vergeten. Ik hield van uitgaan, maar de Engelsen deden dat vaker dan ik." De huidig speler van Istanbul Basaksehir speelde verder voor Sivasspor, Atlético Mineiro en het Chinese Guangzhou Evergrande.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen