Oranje-beul Toldo stopte drie pingels dankzij floppy disk

5 april 2020, 07:21

Als de naam Francesco Toldo valt, gaat de Nederlandse gedachte meteen terug naar het EK 2000. Tijdens het toernooi in Nederland en België hield de Italiaanse doelman Oranje in zijn eentje uit de finale door drie penalty's te keren. Hij had de avond voor het duel al een voorgevoel.

Die onthulling doet hij bij FCInter1908.it. De keeper had zijn huiswerk goed gedaan, mede door een floppy disk. "Daar stonden de gegevens van alle strafschopnemers van Nederland op. Vervolgens heb ik alle penaltymomenten in mijn hoofd afgespeeld."

En met succes, want Frank de Boer, Jaap Stam en Paul Bosvelt misten in de strafschoppenserie. In de reguliere speeltijd hadden De Boer en Patrick Kluivert ook al gemist. Kluivert raakte de paal. Stam schoot de bal het stadion uit. De andere drie gevallen waren een koud kunstje voor Toldo.

Merk

Tot genoegen van de keeper zag hij dat de Oranje-speler ontdaan waren door de gemiste pingels. Al deelt hij ook nog een sneer uit naar Markus Merk, de toenmalige scheidsrechter. "Ze wisten niet wat ze overkwam. En dat terwijl de scheidsrechter ze als gastland genoeg geholpen heeft."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen