Rellen in Parijs en Marseille na stunt Frankrijk

Koen Freriks
2 juli 2006, 10:50

In Parijs op de Champs-Elysées zijn de afgelopen nacht rellen uitgebroken tussen tientallen jonge voetbalsupporters en de ME. De politie heeft meer dan twintig arrestaties verricht. Er vielen ook gewonden. Het precieze aantal gewonden is nog niet bekend.

De jongeren, die op straat de overwinning van Frankrijk op Brazilië op het wereldkampioenschap voetbal 'vierden', bekogelden de politie met flessen en stenen. De agenten beantwoordde het spervuur met traangas en voerden enkele charges uit. Daarbij brak een aantal keren paniek uit in de menigte.

De relschoppers gooiden onder meer de ruiten van een fastfoodrestaurant in en staken een auto in brand die geparkeerd stond vlakbij de Arc de Triomphe. Ook een bromscooter ging in vlammen op.

Op de Champs-Elysées waren zaterdagavond vele duizenden feestgangers op de been na de 1-0 zege van Frankrijk op regerend wereldkampioen Brazilië. Aanvankelijk was de sfeer prima, maar daar kwam circa twee uur na het laatste fluitsignaal verandering in.

In de zuidelijke havenstad Marseille trad de oproerpolitie eveneens op tegen gewelddadige hooligans. Ook hier gebruikte de politie traangas tegen de relschoppers, die met blikjes en flessen gooiden. Berichten over gewonden zijn er niet. De politie heeft een onbekend aantal mensen opgepakt.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen