Burnley in augustus zonder geld als PL-seizoen stopt

5 april 2020, 10:22

Het is voor veel Engelse clubs cruciaal dat de Premier League wordt afgemaakt. De Engelse competitie ligt net als de andere competities stil door het coronavirus. De bedoeling is dat de topcompetitie in de zomermaanden wordt afgemaakt en dat zou volgens Burnley uitstekend zijn.

Voorzitter Mike Garrick heeft in Engelse media zijn zorgen geuit over de situatie. Burnley staat tiende in de Premier League en loopt een kleine zestig miljoen euro aan televisiegeld mis als het seizoen niet wordt afgemaakt. Dat zou dus cruciale gevolgen hebben voor het voortbestaan van de club. "Als het seizoen niet wordt afgemaakt, heeft Burnley in augustus geen geld meer. Dat is een feit", zegt hij tegen Sky Sports.

Het televisiegeld is van grote waarde voor Burnley. Als die inkomsten wegvallen, is dat een drama voor de club. "Ik kan niet voor andere clubs spreken en ik heb het dus alleen over onze situatie. Dit is waarom wij heel graag dit seizoen willen afmaken. Er is met een grote meerderheid gestemd voor het afmaken van de competitie. Het afmaken van de Premier League is met afstand de beste keuze voor de clubs."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen