Room terug naar Nederland: "Gelukkig net voor de lockdown"

5 april 2020, 11:41

Ook voor Eloy Room zijn het opmerkelijke tijden. De keeper staat in de Verenigde Staten onder contract bij Columbus Crew, maar is momenteel terug in Nederland bij zijn zwangere vriendin. Hij heeft geluk gehad met de timing.

In de Verenigde Staten gelden momenteel strenge regels, maar Room kon nog net op tijd terugkeren naar Nederland. Zijn club heeft hem daarbij geholpen. "Je moest wel toestemming vragen bij de MLS. Dat hebben we toen geregeld. Op dezelfde dag ben ik naar Nederland gevlogen. Dat was net voor de lockdown, dus daar heb ik geluk mee gehad", zegt Room tegen FOX Sports.

Zijn teamgenoten Vito Wormgoor en Youness Mokhtar zitten nog wel in Amerika. "Ze mogen niet naar het trainingscomplex, iedereen zit thuis en we moeten onszelf fit houden. Eigenlijk zijn de regels daar hetzelfde als hier. Zoveel mogelijk binnen blijven en alleen voor boodschappen mag je wel naar buiten." Het was aanvankelijk de bedoeling dat de MLS in mei weer verder zou gaan, maar dat is zeer onzeker. "Het is van dag tot dag afwachten of ik nieuws krijg", zegt de oud-doelman van Vitesse en PSV.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen